The Baby Makers: documentaire over de baby-industrie in India

ingevoerd op 2-5-2014

Begin mei heeft Vranckx op Canvas de documentaire The Baby Makers (ABC Australia) over de booming baby-industrie in India uitgezonden.

De baby-industrie draait op volle toeren in India. Het land telt zo’n 1500 centra voor draagmoeders die de kinderwens voor duizenden koppels van binnen en ver buiten India in vervulling doen gaan. Een vrouw die 12 euro per dag verdient, kan met één zwangerschap 5 000 euro verdienen. “Hoe kunnen ze ‘nee’ zeggen tegen een bedrag dat ze anders nooit bij elkaar kunnen verdienen? Zeker als hun man ze nog eens onder druk zet om het te doen?”

“Uit egoïstisch standpunt willen wij op het einde van de rit gewoon een kind”, zegt Paul Torney, een van de vaders die we volgen. “We hebben het zo ethisch mogelijk aangepakt. Maar ik vrees dat we toch een beetje geplooid zijn.”

Bekijk de half uur durende documentaire ‘The Baby Makers’ (ABC Australia © 2014) online (http://www.abc.net.au/foreign/content/2014/s3986236.htm)

Van een andere documentaire over dit onderwerp - A Mother’s Dream - is hier (https://www.youtube.com/watch?v=fAEOZhr3CFM) de trailer te zien en kan de volledige documentaire hier (http://www.journeyman.tv/?lid=66879&bid=5) gedownload worden.