Bekijk Nieuwsuur over ”Kinderen zijn geen toeristische attractie”

ingevoerd op 20-10-2014

Op zondag 19 oktober was er in Nieuwsuur aandacht voor de campagne ”children are not tourist attractions”, die mede door UNICEF wordt gefinancierd. Als Better Care Network Netherlands hebben we hierover op de website al vaker gesproken. In lijn met onze standpunten worden er in de uitzending vragen gesteld over de zin en onzin van vrijwilligerswerk met kinderen.

In de uitzending wordt gesproken met World Mapping, een organisatie die vrijwilligersreizen voor scholieren organiseert, met UNICEF Nederland en met Karin van Mullem die de documentaire ”Last Minute Weeshuis” heeft gemaakt over vrijwilligerswerk in Peru.

Bekijk de uitzending van Nieuwsuur (http://nieuwsuur.nl/onderwerp/711675-kinderen-zijn-geen-toeristische-attractie.html)
Bekijk de reactie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken over subsidie voor vrijwilligersreizen naar weeshuizen (http://nieuwsuur.nl/onderwerp/711757-ministerie-van-buitenlandse-zaken-reageert.html)
Lees meer over ”Last Minute Weeshuis” (http://lastminuteweeshuis.nl/)
Bekijk de richtlijnen voor vrijwilligerswerk met kinderen van Better Care Network Netherlands (http://www.bettercarenetwork.nl/content/17382/download/clnt/51154_Richtlijnen-vrijwilligerswerk_BCNN_DEF14.pdf)

Nieuwsuur Nieuwsuur