Interessante tijdschriften in het kader van 25 jaar kinderrechten

ingevoerd op 21-11-2014

1) KIND Magazine

KIND magazine is een uitgave ter ere van het 25-jarig jubileum van het Verdrag van de rechten van het Kind.

Kind magazine gaat over het VN-kinderrechtenverdrag. Dit verdrag is ook voor Nederlandse kinderen van groot belang. Tienduizenden Nederlandse kinderen groeien op in situaties die hun veiligheid of ontwikkeling bedreigen. Het kinderrechtenverdrag biedt hen bescherming en benoemt de verantwoordelijkheden van de overheid.

Daarnaast is voor kinderen die in moeilijke omstandigheden opgroeien steun van iemand in hun omgeving van levensbelang. Het kan echt het verschil maken. Maar veel mensen weten niet goed wat ze moeten doen om een kind te steunen. In het magazine staan verhalen die nuttige informatie geven en je op weg helpen.

Download het KIND magazine (http://issuu.com/augeo/docs/augeo_kind_magazine_over_kinderrech/1?e=14319104/10151311)

2) Right!

Op verschillende manieren wordt in de nieuwe Right! aandacht besteed aan 25 jaar Kinderrechtenverdrag. Naast een algemene analyse van wat het Verdrag ons gebracht heeft, geven verschillende betrokkenen hierover hun mening, onder wie oud-minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet en Kinderombudsman Marc Dullaert. Ook is er een verslag van de jongerendelegatie die in Genève sprak met het Kinderrechtencomité.

Kijk hier (http://www.defenceforchildren.nl/p/152/4113/mo233-m80/nieuwe-right!-over-25-jaar-kinderrechtenverdrag) voor meer informatie over Right!
KIND Magazine KIND Magazine