Nieuwe documentaire over misstanden in Cambodjaanse kinderhuizen

ingevoerd op 16-12-2014

Bron: IRIN

We hebben hier op de website al vaker geschreven over de misstanden in Cambodjaanse kinderhuizen. Het feit dat 75% van de kinderen in deze kinderhuizen nog een of beide ouders in leven heeft (UNICEF) is bekend. Met de belofte op voedsel, onderdak en onderwijs worden kinderen van hun ouders en gezinnen gescheiden. 90% van de zogenaamde “weeshuizen” zijn particuliere instellingen, wat betekent dat monitoring en controle van de praktijken ontbreekt. Het risico op mishandeling, (seksueel) misbruik en andere misstanden is hiermee vergroot.

Om het draaien van deze kinderhuizen te financieren, openen veel de deuren naar toeristen en vrijwilligers die vaak toegang krijgen tot de kinderen zonder enige vorm van screening. Er komen dan ook regelmatig gevallen aan het licht van pedofilie en misbruik.

In de film Ultimate Betrayal van IRIN worden de risico’s onderzocht wanneer kinderen terecht komen in deze kinderhuizen, waarvan er maar weinig een effectief kinderbeschermingsbeleid voeren dat ook nog eens in lijn is met overheidsstandaarden.

Bekijk de documentaire hier (http://www.irinnews.org/film/5009/Ultimate-Betrayal)
IRIN - Ultimate Betrayal IRIN - Ultimate Betrayal