Familie-reintegratie in Mexico, Moldavie en Nepal

ingevoerd op 11-03-2015

Dit rapport van Family for Every Child en hun lokale partners vat de verschillende onderzoeken samen naar familie-reintegratie van kinderen in Mexico, Moldavie en Nepal tussen 2011 en 2014. Het doel hiervan is om de ervaringen en het proces van familie-reintegratie in verschillende contexten te bestuderen door met kinderen, hun families en andere betrokkenen te spreken tijdens verschillende fasen in het reintegratietraject. In totaal werd gesproken met 83 kinderen waaronder kinderen in instituties (Moldavie), voormalige straatkinderen in kleinschalige residentiele instellingen (Mexico) en de zogenaamde ’child domestic workers’ - hulpen in huishouden/’huissloofjes’ (Nepal). Hoewel de ervaringen van de kinderen een grote diversiteit lieten zien, kwamen er vijf gemeenschappelijkheden uit:

(1) de meeste kinderen en families die gescheiden zijn geven aan graag weer samen te zijn;

(2) Kinderen hebben een gevoel van veiligheid, liefde, gewild zijn nodig voor reintegratie om een succes te zijn;

(3) Of een kind wel of niet terug naar huis kan of wil gaan is voor een groot deel afhankelijk van of de oorspronkelijke oorzaken van de scheiding zijn aangepakt;

(4) Reintegratie moet altijd contextspecifiek zijn en voldoen aan de behoeften en omstandigheden van het specifieke kind;

(5) Reintegratie is een proces dat voorbereiding, tijd, planning een een gecoordineerde en holistische aanpak nodig heeft.

Op basis van deze bevindingen worden er ook beleidsaanbevelingen gedaan.

Bekijk het rapport hier (http://www.familyforeverychild.org/sites/default/files/resources/Going%20home%20-%20children%27s%20reintegration.pdf)

Schermafbeelding 2015-03-11 om 13.54.28 Schermafbeelding 2015-03-11 om 13.54.28