Verschenen: Prevention Rescource Guide 2018

Keeping Children Safe and Families Strong in Supportive Communities

De Prevention Resource Guide uit de VS is ontwikkeld om hulpverleners te ondersteunen in hun werk met ouders, verzorgers en kinderen om kindermishandeling en verwaarlozing te voorkomen en het welzijn van kinderen te bevorderen.

Bekijk hier de Prevention Resource Guide 2018  (https://bettercarenetwork.org/sites/default/files/guide_2018.pdf).

 

De preventie gids bestaat uit de volgende onderdelen:

Hoofdstuk 1: Individuen, gezinnen en gemeenschappen versterken - Informatie over beschermende factoren die kindermishandeling en verwaarlozing helpen voorkomen, gevestigde benaderingen van beschermende factoren en hoe overheids- en lokale instanties beschermende factoren gebruiken om blijvende verandering te creëren in de manier waarop gemeenschappen families ondersteunen.

Hoofdstuk 2: Werken met gezinnen met behulp van de beschermende factoren -Gedetailleerde informatie over zes beschermende factoren ter voorkoming van kindermishandeling en tips en voorbeelden om ze in programma’s en directe praktijken met gezinnen en kinderen te integreren. Aan het einde van dit hoofdstuk illustreren voorbeeldscenario’s hoe meerdere beschermende factoren families ondersteunen die stress ervaren.

Hoofdstuk 3: Beschermende factoren gebruiken als een raamwerk voor uw gemeenschapspartnerschap - Strategieën om het bewustzijn van de gemeenschap te vergroten en de ontwikkeling van brede, zinvolle samenwerkingsverbanden in de gemeenschap te ondersteunen.

Hoofdstuk 4: Kinderen beschermen - Informatie over waarom kindermishandeling voorkomt, risicofactoren, gevolgen, identificatie en rapportage van mishandeling, de relatie tussen ongunstige ervaringen uit de kindertijd en welzijn, tips voor het werken met ouders en kinderen met een voorgeschiedenis van trauma, hoe te steunen immigranten- en vluchtelingenfamilies, en hoe mensenhandel geïdentificeerd en aangepakt kan worden.

Hoofdstuk 5: Tips voor ouders en verzorgers- Tips voor specifieke onderwerpen over ouderschap die kunnen worden gebruikt in discussies of bezoeken met zorgverleners.

Hoofdstuk 6: Resources - Contactinformatie van organisaties die nationaal werken om families te versterken.

preventieve gids preventieve gids