3 nieuwe publicaties over kinderbescherming in Cambodja

Publicaties van UNICEF en Cambodjaanse overheid

Drie interessant publicaties verschenen in de afgelopen periode over kinderbescherming en kwetsbare kinderen in Cambodja:

- A statistical profile of child protection in Cambodia (https://www.unicef.org/cambodia/Cambodia_Report_Final_web_ready_HIGH.pdf) geeft uitgebreid inzicht in kinderbescherming in het land. Rond 14 kernthema’s en indicatoren gaat UNICEF in op de huidige stand van zaken en trends op het gebied van kinderbescherming in het land, en op de voortgang op het gebied van de Sustainable Development Goals.

- Het rapport Study on Alternative Care Community Practices for Children in Cambodia, including Pagoda-based care (https://www.unicef.org/cambodia/Alternative_Care_Community_Practices-EN.pdf) is het eerste rapport dat aandacht geeft aan hoe verschillende vormen van alternatieve zorg in de Cambodjaanse samenleving een plek hebben. Het rapport identificeert ’push’ en ’pull’ factoren die alternatieve zorg beïnvloeden: verwantschapszorg, pleegzorg, ’pagoda-based care’, groepshuizen en residentiële zorg.

 

- De publicatie Capacity Development Plan for family support, foster care and adoption (https://www.unicef.org/cambodia/DEVELOPMENT_PLAN_EN_LOWRES.pdf) ten slotte, kwam tot stand door een onafhankelijk onderzoek door Ministry of Social Affairs, Veterans and Youth Rehabilitation en werd gefacilitated door UNICEF. Dit plan geeft de uitkomsten en 23 aanbevelingen voor een effectieve en efficiënte implementatie van pleegzorg, adoptie en familiegerichte zorg in Cambodja.

 

image001 image001