VVD wil vrijwilligerstoerisme naar weeshuizen aan banden leggen

de Volkskrant

De Volkskrant: ”De VVD wil de trek van Nederlandse vrijwilligers naar weeshuizen in ontwikkelingslanden aan banden leggen. Volgens de grootste regeringspartij treedt Nederland te weinig op tegen dit zogenoemde ‘weeshuistoerisme’. Dat trekt jaarlijks mogelijk duizenden goedbedoelende Nederlanders, maar daarachter gaat een malafide industrie van mensenhandel en beschadiging van kinderen schuil.

Met name jonge Nederlandse toeristen kiezen ervoor om enkele weken of maanden in een buitenlands weeshuis te ‘helpen’. ‘In werkelijkheid helpen ze die kinderen van de wal in de sloot’, zegt VVD- Kamerlid Van Haga, die woensdag een initiatiefnota presenteert ter bestrijding van ‘weeshuistoerisme’. ‘De bedoeling, arme kinderen helpen, is goed. Maar niet iedere goede bedoeling is ook een goed idee.’

Lees hier (https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/arme-weeskinderen-helpen-in-cambodja-of-nepal-daar-komt-een-einde-aan-als-het-aan-de-vvd-ligt~b8b98760/) het artikel in de Volkskrant (7 november 2018)

De initiatiefnota is hier (https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35069-2.html) te vinden, en door BCNN ook vertaald in het Engels (https://www.bettercarenetwork.nl/content/17382/download/clnt/84853_VVD_white_paper_%E2%80%98initiatiefnota%E2%80%99_to_Dutch_parliamentarians_FINAL.pdf).

FB_posts3 FB_posts3