Waarom de institutionalisering van kinderen moet stoppen: de belangrijkste feiten

Artikel Opening Doors for European Children

Honderdduizenden kinderen in Europa groeien vandaag de dag nog steeds op in instituties. Het gaat dan om kinderen met handicaps, kinderen zonder ouderlijke zorg, kinderen in het kinderbeschermingssysteem, migranten, kinderen zonder begeleiding en kinderen die gescheiden zijn van hun families. Ondanks dat deze instituties vaak bekostigd worden door publiek geld, bestemd voor het algemeen welzijn, is hun omgeving ongeschikt voor de emotionele, fysieke, intellectuele en sociale ontwikkeling van kinderen. Het bestaan van instituties voor kinderen moedigt families aan om hun kinderen in die instituties te plaatsen, en zo wordt financiering weg getrokken van organisaties die kinderen in gezinnen en gemeenschappen zouden kunnen ondersteunen.

Opening Doors for Europe’s Children zette de vijf belangrijkste feiten nog eens op een rij: waarom bevinden deze kinderen zich nog in institutionele zorg en waarom is dit niet goed voor deze kinderen. 

Lees hier het artikel (https://www.openingdoors.eu/key-facts/?utm_source=email&utm_campaign=November_eNB&utm_medium=email)

 

Key facts banner bcnn Key facts banner bcnn