Boekentips voor de kerstvakantie

Leestips van BCNN

Voor velen geeft de kerstvakantie ruimte om toe te komen aan het lezen van die boeken die al lang liggen te wachten. Hier drie tips van BCNN van boeken rondom alternatieve zorg en vrijwilligerswerk die wij de moeite waard vinden:

 

Making a Change: SOFT tulip in Ukraine 2006-2019

In dit boek kijkt de organisatie SOFT tulip (https://www.softtulip.nl/) terug op haar werk in de afgelopen 12,5 jaar om de zorg voor mensen met een beperking in Oekraïne te verbeteren.  Door eerlijke, uitgebreide interviews met alle betrokkenen, zowel vrijwilligers als professionals in Nederland en Oekraïne, krijgt de lezer een uitstekend inzicht van alle stappen die nodig waren om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De interviews zijn zowel in het Nederlands als in het Engels in het boek opgenomen. Het boek (102 pagina’s) kost 25 euro (exclusief verzendkosten) en is te bestellen via deze link (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScsafFCQy6P7Phl78UBuVbD1FBzcHWfDC9TvcV7EFJHJQMfwg/viewform). 

 

Zoals beloofd – Renata Moi

Op eerlijke en meeslepende wijze vertelt Renata Moi in ‘Zoals beloofd’ over haar ervaringen van vijf periodes vrijwilligerswerk in een kindertehuis in de binnenlanden van Kenia. Ze wil de situatie van de kinderen daar verbeteren, maar laat zien hoe ‘goed doen’ niet goed uitpakt.  

Het boek (366 pagina’s) kost 20 euro (exclusief verzendkosten) en is te bestellen via email (mailto:renatamoi@ziggo.nl) of via FB (https://www.facebook.com/renata.moi.5). 

 

Learning Service: The essential Guide in Volunteering Abroad - Claire Bennett & Joseph Collins

Learning Service (http://learningservice.info/) is een initiatief om mensen aan het denken te zetten over verantwoorde manieren van vrijwilligerswerk. Dit Engelstalige boek geeft de lezer richting in hoe goede intenties ook positief uitpakken voor de mensen met wie je werkt als vrijwilliger.

Het boek geeft tal van ideeën om bij te dragen aan een betere wereld, bijvoorbeeld door eerst de tijd te nemen om kennis op te doen, over het land, de cultuur, de taal, het project, jezelf en ga zo maar door.  Voorwaarden om jouw vrijwilligerswerk in alle opzichten een goede ervaring te maken.

Het boek kost 18 euro. Meer info en bestellen? http://learningservice.info/book (http://learningservice.info/book)/

 

depositphotos_30228491-stock-photo-stack-of-books depositphotos_30228491-stock-photo-stack-of-books