CRIN: invloed Covid-19 op institutionele zorg

Analyse de impact van Covid-19 op institutionele zorg in verschillende landen

Dit artikel van Child Rights International Network (CRIN) geeft een analyse van de impact van Covid-19 op kinderen die in institutionele zorg verblijven. De lockdown en maatregelen rondom social distancing zorgen voor minder begeleiders in tehuizen. Enerzijds is dat om wisselingen in personeel  te voorkomen. Anderzijds kan personeel door het stilleggen van het openbaar vervoer en/of door een tekort aan beschermingsmiddelen niet op hun werk komen. Doordat er minder of vaak geen buitenlandse vrijwilligers zijn, zijn er bij een aantal instellingen acute geldproblemen ontstaan.

Veel institutionele zorg is, al dan niet op aandringen van de overheid, acuut gesloten. Kinderen zijn zonder voorbereiding, zonder steun en zonder check of het veilig is naar ‘huis’ gestuurd. Van velen is het niet duidelijk hoe het met hen gaan en soms is zelfs niet bekend waar ze precies zijn.

Dit artikel geeft antwoord op vragen als: welke risico’s lopen deze kinderen? Wat zijn de effecten van Covid-19 op lange termijn? En hoe moeten regeringen reageren tijdens en na deze pandemie?
Antwoorden op deze vragen en meer, kun je vinden in dit (https://home.crin.org/readlistenwatch/stories/2020/6/23/children-in-out-of-home-care-lessons-from-the-pandemic) artikel van CRIN. 

sisters-1985647_1920 sisters-1985647_1920