Nieuwe tool Transitioning Models of Care Assessment

Handreiking bij het vormgeven van een transitieproces op maat

Deze handreiking heeft tot doel om praktische ondersteuning te bieden in het proces van transitie van instituten naar familiegerichte zorg. Het helpt de haalbaarheid te bepalen van een succesvolle transitie door zowel de positieve indicatoren te bepalen, als de zwaarte van de risicofactoren.  Ook helpt het een analyse te maken van alle informatie die nodig is om de aanpak, het strategische plan en het budget ervoor te ontwikkelen.

De tool gaat ervan uit dat het startpunt van iedere instituut anders is, en dat er geen ’one-size-fits-all’ benadering mogelijk is. Strategieën dienen op maat ontwikkeld te worden voor ieder transitieproces. 

De tool is hier (https://bettercarenetwork.org/sites/default/files/2020-08/Transitoning-models-of-care-Interactive6.pdf) te downloaden.

Het webinar dat gehouden werd bij de introductie van deze tool is hier (https://bettercarenetwork.org/library/principles-of-good-care-practices/transforming-institutional-care/webinar-recording-introduction-to-the-transitioning-care-assessment-tool) terug te zien.

EewvTT6VAAAaeIq EewvTT6VAAAaeIq