Actieplan tegen weeshuistoerisme gepresenteerd

Initiatief van drie christelijke politieke jongerenorganisaties

Drie Christelijke politieke jongerenorganisaties (PerspectieF, CDJA en SGPJ) presenteerden op donderdag 25 februari een actieplan om vrijwilligerswerk in weeshuizen tegen te gaan. Onder de titel ’Elk kind telt’ reageren ze op het onderzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat half januari verscheen. De jongerenorganisaties komen met een palet aan maatregelen, zoals vergelijkbare eisen aan het werken met kinderen in het buitenland als in Nederland en een verplichte Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

In deze serie artikelen (https://www.perspectief.nu/k/nl/n8371/news/view/1363794/58642/aftrap-week-van-elk-kind-telt.html) verkent PerspectieF de problematiek. Donderdag boden zij hun actieplan aan aan (kandidaat-) Kamerleden van hun moederpartijen (CU, CDA en SGP). Het actieplan is hier (/content/17382/download/clnt/96884_Politiek_plan_PerspectieF_-_Elk_kind_telt_-_februari_2021.pdf) te downloaden.

De Christelijke televisiezender Family7 interviewde vertegenwoordigers van PerspectieF en CDJA hierover in deze uitzending (https://www.youtube.com/watch?v=OWW-hXIb4z8&feature=emb_logo). 

EvEisCMXEAA2ZwR EvEisCMXEAA2ZwR