'Best Intentions, Yet Still Causing Harm'

Nieuw boek over effecten vrijwilligerswerk in kindertehuizen

Florence Koenderink, oprichter van Family-Based Solutions, heeft een boek geschreven waarin zij ingaat op de negatieve effecten van vrijwilligerswerk in kindertehuizen:  ”Vrijwilligerswerk komt uit een goed hart en vanuit een oprechte wens om positieve veranderingen teweeg te brengen. Als je arriveert, lijkt het alsof ze allemaal op je hebben zitten wachten. Een zwerm kinderen komt op je af en probeert je te knuffelen of op je schoot te zitten. Het extra eten wat je ze geeft, wordt als nectar ontvangen. Wanneer je vertrekt, ben je verdrietig, maar wordt getroost door de gedachte dat je duidelijk het leven van de kinderen extra glans hebt gegeven. Helaas is dit alles niet wat het lijkt.”

Best Intentions, Yet Still Causing Harm legt uit wat het opgroeien in een instituut doet met kinderen, het effect van een stroom vrijwilligers die komen en gaan op de kinderen, en hoe het enthousiasme van vrijwilligers om naar ‘weeshuizen’ te gaan ervoor zorgt dat kinderen daar terecht komen. Ook geeft het boek advies over hoe je kwetsbare kinderen wel op een ethische en zinvolle manier kan helpen. 

Het boek is hier (https://www.lulu.com/en/gb/shop/florence-koenderink-and-jess-fogel-and-bert-koenderink-and-willow-editing/best-intentions-yet-still-causing-harm/paperback/product-7dggwr.html?page=1&pageSize=4) te bestellen.

7dggwr-front-shortedge-384 7dggwr-front-shortedge-384