Kijk terug: Webinar 'Het is tijd voor zorg'

Een webinar van UNICEF en Better Care Network

Dit webinar is onderdeel van een serie webinars door en voor leden van het transformative children’s care platform (https://bettercarenetwork.org/bcn-in-action/key-initiatives/global-collaborative-platform-on-transforming-children%E2%80%99s-care), een nieuw internationaal platform rondom zorg voor kwetsbare kinderen. In de webinars komen verschillende experts samen om onderwerpen te bespreken waar leden meer over willen leren of uitwisselen. Na de presentaties wordt er steeds gediscussieerd en kunnen er vragen worden gesteld. 

Het eerste webinar is georganiseerd door UNICEF en het Better Care Network. Er is een paper (https://bettercarenetwork.org/library/particular-threats-to-childrens-care-and-protection/covid-19/alternative-care-and-covid-19/it%E2%80%99s-time-for-care-prioritizing-quality-care-for-children-during-the-covid-19-pandemic-challenges) gepresenteerd: It’s time for care: Prioritizing quality care for children during the COVID-19 pandemic - Challenges, opportunities and an agenda for action. Dit paper gaat in op de uitdagingen die kinderen en families wereldwijd tegenkomen tijdens de coronapandemie. Het blijkt dat ouders en zorgverleners begrip en ondersteuning nodig hebben, zodat negatieve gevolgen van de pandemie voorkomen kunnen worden. De paper geeft ook vijf punten voor een reactie op de pandemie, waarmee kwaliteit van zorg voor kinderen op lange termijn versterkt kan worden.

Het webinar terug kijken kan via deze link.  (https://bettercarenetwork.org/library/particular-threats-to-childrens-care-and-protection/covid-19/webinar-recording-transforming-childrens-care-webinar-1-its-time-for-care)

children-5606239_1920 children-5606239_1920