Rapport voor en door zorgverlaters

Samenvatting van wensen en behoeften

In november 2020 werd de eerste internationale conferentie voor, met en over zorgverlaters georganiseerd. Tijdens de conferentie waren er 2.300 deelnemers uit meer dan 83 landen online aanwezig. Zij deelden hun wensen en behoeften, zoals een betere voorbereiding na het verlaten van zorg, het hebben van een stem, het voortzetten van een relatie met verzorgers, toegang tot digitale technologie en het verbonden blijven met andere zorgverlaters.

Er werd een eindrapport opgesteld om de besproken onderwerpen weer te geven. Lees het rapport hier. (http://www.careleaverscommunity.org/assets/files/CLC_Report.pdf)

Naar aanleiding van de conferentie werd er ook stukken stuk geschreven met als thema ’niet over ons, zonder ons’. Lees hier (http://www.careleaverscommunity.org/assets/files/Policy_Makers_Brief.pdf) het eerste stuk over het opstellen van beleid rondom zorgverlating. Lees hier (http://www.careleaverscommunity.org/assets/files/Practioners_Brief.pdf) het tweede deel met tips voor professionals om het werken met zorgverlaters te verbeteren.

people-4050698_1920 people-4050698_1920