'Weeshuis bouwen? Een kind hoort bij de familie'

Ingezonden brief Algemeen Dagblad

Als reactie op de inzamelingsactie van stichting Shared Humanity, ondersteund door BN’ers heeft BCNN, namens 27 particuliere initiatieven aangesloten bij #EveryChildAFamily een ingezonden brief geschreven in het Algemeen Dagblad. Het artikel is hier (https://www.ad.nl/opinie/weeshuis-bouwen-een-kind-hoort-bij-de-familie~a59deaf4/) te lezen.

We hopen van harte dat de stichting alsnog ingaat op onze uitnodiging om in gesprek te gaan.

 

Aanvulling: op 3 juni heeft zowel Monica Geuze als Ali B via een reactie aan het AD (https://www.ad.nl/show/waarschuwing-na-geldactie-die-monica-geuze-steunde-denk-niet-ach-die-zielige-weesjes~a8559c8c/) laten weten inmiddels anders tegen hun oproep om Shared Humanity te steunen, aan te kijken. Monica Geuze schrijft: ,,Achteraf gezien had dit niet mogen gebeuren.” En in reactie op de open brief van Charlotte Simons (https://charlotte-simons.medium.com/lieve-monica-en-laila-kunnen-we-het-alsjeblieft-even-hebben-over-dat-kinderopvanghuis-in-gambia-48f35e8e3454): ,,We zijn blij dat jij ons hebt geattendeerd op het feit dat het geld op andere plekken wellicht beter gebruikt kan worden.”

Ali B. liet het AD weten: ”Toen Laïla mij vroeg voor de post (op Instagram, red.) heb ik dat gedaan op basis van mijn goede ervaringen met Free a Girl. Ik hoop dat er sprake is van een misverstand. Ik wacht - net als iedereen - op een verklaring van Shared Humanity. Voor de rest hoop ik dat er aandacht blijft uitgaan naar goede dingen”.  

We zijn blij met deze uitspraken en hopen nog steeds dat Shared Humanity ingaat op onze herhaalde uitnodigingen voor een gesprek.  

 

 

 

 

gambia-239850_960_720 gambia-239850_960_720