Kosteloos te bestellen: boekje 'Kinderen zonder 'Thuis'

Uitgave van BCNN

Dit najaar verscheen, in zowel in het Nederlands als in het Engels, het boekje ’Kinderen zonder ’thuis’. Het gaat in op vragen als: hoe kun je kinderen zonder veilig thuis het beste helpen? Wat moet je weten over weeskinderen in ontwikkelingslanden? Waarom is opvang in gezinnen meestal beter dan opvang in een tehuis? Waar moet je aan denken wanneer je vrijwilligerswerk in een kinderhuis wilt doen?

Deze vragen worden beantwoord in korte hoofdstukken met voorbeelden uit de praktijk van tal van Nederlandse particuliere initiatieven en hun lokale partnerorganisaties. Het uitgangspunt is dat elk kind het recht heeft om op te groeien in een liefdevol gezin. Hulp zou zich in de eerste plaats moeten richten op steun aan gezinnen en pas in de laatste plaats op opvang in tehuizen.

Deze volledig herziene versie (oktober 2021) bevat de laatste wetenschappelijke inzichten en nieuwe voorbeelden uit de praktijk. Kinderen zonder ’thuis’ is hier (/content/17382/download/clnt/99278_KinderenZonderThuis_-_digitaal.pdf) te downloaden. Of gratis te bestellen (alleen voor Nederland) door een email te sturen met uw adresgegevens naar info@bettercarenetwork.nl (mailto:info@bettercarenetwork.nl).

De Engelstalige versie is alleen digitaal beschikbaar en is hier  (https://www.bettercarenetwork.nl/content/17382/download/clnt/99727_Children_without_a_home_-_BCNN_2021.pdf)te downloaden.

Voorkant - nieuwe versie Voorkant - nieuwe versie