Nieuw data overzicht over zorg voor kinderen per land

Tool van Better Care Network international

Better Care Network heeft een overzicht gemaakt voor een selectie van landen met data over en progressie in de zorg voor kinderen en zorghervormingen. Per land zijn de kerndata weergegeven: demografie, woonsituaties van kinderen, kinderen zonder adequate ouderlijke zorg, kinderen die risico lopen gescheiden te worden van hun ouders, formele alternatieve zorgopties en indicatoren die inzicht geven in het proces van zorghervormingen in het land. Het data overzicht is momenteel beschikbaar voor de landen: Cambodja, Costa Rica, Ghana, Guatemala, Kenya, Liberia, Moldavië, Nepal, Rwanda, Thailand, Uganda en Oekraïne.

Het doel van landenoverzichten is om data publiekelijk en centraal beschikbaar te stellen voor een breed publiek, om organisaties en individuen een manier te bieden om inzicht te krijgen in nationale hervormingen en om inzicht te geven in ontbrekende gegevens en hier debatten over en onderzoek naar te stimuleren. 

Kijk hier (https://bettercarenetwork.org/about-bcn/what-we-do/key-initiatives/getting-the-evidence-to-support-better-care/country-care-snapshots) voor meer informatie en de beschikbare dataoverzichten per land. 

better_care better_care