Cycli van exploitatie: het verband tussen kindertehuizen en mensenhandel

Nieuw onderzoeksrapport Lumos

Wereldwijd worden ongeveer 5,4 miljoenen kinderen in institutionele zorg.  Lumos heeft een nieuw rapport uitgebracht over het verband tussen kindertehuizen en mensenhandel en doet aanbevelingen om de complexe cycli van exploitatie te doorbreken waarbij kinderen slachtoffer worden en mensenhandelaren vaak vrijuit gaan. De organisatie deed onderzoek in 84 instituten in 45 landen. Het rapport geeft aanbevelingen om betere data te verzamelen, om huidige financiering aan instituties te herinvesteren in familie- en gemeenschapsgerichte zorg en om een nieuw wetmodel in te stellen dat mensenhandel vanuit instituten tegengaat. Het rapport geeft ook inzicht in de drie belangrijkste factoren die mensenhandel vanuit instituties aandrijven: financiering van instituties, toerisme en vrijwilligers in weeshuizen en minderjarige vluchtelingen die zonder familie reizen.  

Het volledige rapport kunt u hier (https://www.wearelumos.org/resources/cycles-of-exploitation/) lezen. Het event bij de lancering van het rapport is terug te zien via deze link (https://bettercarenetwork.org/library/particular-threats-to-childrens-care-and-protection/launch-cycles-of-exploitation-%E2%80%93-links-between-children%E2%80%99s-institutions-and-human-trafficking-report). 

Het artikel dat The Guardian eraan wijdde leest u hier (https://www.theguardian.com/global-development/2021/dec/14/urgent-action-needed-to-halt-trafficking-of-children-in-worlds-orphanages-report). 

cylces of exploitation cylces of exploitation