Nieuw: 'Safeguarding Toolbox' rondom kinderbescherming

Hulpmiddel van 'Changing the Way We Care'

Changing the Way We Care (CTWWC) ontwikkelde een zogenoemde ’Safeguarding Toolbox’ die organisaties helpt om zowel sterke kanten als risico’s in kaart te brengen rondom kinderbescherming en veiligheid, zowel in het beleid, procedures, personeel als in programma’s.

De materialen in de toolbox bevatten een risicotaxatie-tool, leertools en materialen die ondersteuning bieden in het werken met en voor kwetsbare kinderen en volwassenen.
Het helpt organisaties met het:

- begrijpen wat beschermen betekent in verschillende contexten;

- regelmatig beoordelen van risico’s en inzien van veiligheidsmaatregelen;

- aanvullen en versterken van beleid en procedures aan de hand van wereldwijde standaarden;

- implementeren van beleid;

- creëren van bewustzijn op het gebied van veiligheid en het integreren van begrip van onderliggende oorzaken van uitsluiting, discriminatie, geweld, mishandeling en uitbuiting in programma strategieën.

Meer informatie vind je hier hier (https://bettercarenetwork.org/library/social-welfare-systems/child-care-and-protection-policies/safeguarding-toolbox-organizational-safeguarding-risk-assessment). De toolbox zelf is te downloaden via deze link (https://bettercarenetwork.org/sites/default/files/2022-01/Organizational%20safeguarding%20risk%20assessment_FINAL.xlsx).

 

TOOL TOOL