Nieuwe tools voor hervorming van de zorg voor kwetsbare kinderen

Handvatten voor de transitie naar familiegerichte zorg

Het internationale Global Collaborative Platform presenteerde in hun webinar ’Transitioning Residential Care Services’ drie nieuw ontwikkelde hulpmiddelen voor het maken van de transitie van residentiële zorg naar familiegerichte zorg.


Zo ontwikkelde zij een assessment tool  (https://bettercarenetwork.org/transitioning-models-of-care-assessment-tool-overview) waarmee organisaties inzicht kunnen krijgen in hun eigen zorgmodel. 

Daarnaast presenteerde het platform een interactief diagram (https://bettercarenetwork.org/phases-of-transitioning) om organisaties te helpen de transitie maken van residentiële zorg naar familiegerichte zorg. Dit is namelijk een proces dat vraagt om een goede planning en juiste coördinatie. Het diagram geeft een overzicht van de inhoud van een transitie en de verschillende fases hierin die je kan verkennen en gebruiken om je eigen proces te plannen.  

Tot slot is er ook een transitioning hub (https://bettercarenetwork.org/practitioner-library/care-reform) gecreëerd waar alle belangrijk informatie rondom de transitie van residentiële zorg wordt weergegeven. 

Alle tools zijn gratis te gebruiken op een onderdeel van de Better Care Network website (https://bettercarenetwork.org/practitioner-library/care-reform/residential-care-service-transition).

Wilt u het webinar terugkijken? Klik dan hier (https://bettercarenetwork.org/webinar-8-transitioning-residential-care-services)

Transform Transform