Casestudy over de transitie naar familiegerichte zorg in Zuid-Afrika

Uitgave van Faith to Action

Deze  casestudie belicht het proces van ’Beautiful Gate’, een Zuid-Afrikaanse organisatie die de transitie gemaakt heeft van residentiële zorg naar familiegerichte zorg. Beautiful Gate is opgezet door een Nederlands echtpaar in Zuid-Afrika, in eerst instantie als kindertehuis. In de loop van de tijd begonnen het personeel en de oprichters van Beautiful Gate te twijfelen aan hun eigen zorgmodel, grotendeels vanwege de uitgesproken wens van kinderen om bij hun eigen familie te zijn. Zo begon het overgangsproces waarin de focus kwam te liggen op families van de kinderen. De kinderen in het tehuis werden herenigd met hun families wanneer dit kon, of werden geplaatst in alternatieve vormen van gezinszorg. 

Vandaag de dag blijft de organisatie werken met kinderen en gezinnen. Ze richten zich op vier cruciale gebieden: gezondheid van kinderen, gezinsversterking, onderwijs en samenwerking met andere lokale gemeenschapsgerichte kinder- en gezinsorganisaties.

Lees het hele artikel hier (https://www.faithtoaction.org/wp-content/uploads/Faith-to-Action-Beautiful-Gate-Case-Study.pdf)

african-american-g3f8302b5b_1920 african-american-g3f8302b5b_1920