Boekje 'Children without a home' te bestellen

Gedrukte Engelse versie

Eind vorig jaar verscheen de BCNN publicatie ’Kinderen zonder thuis’, een volledig herziene versie met de laatste wetenschappelijke inzichten en nieuwe voorbeelden uit de praktijk, zowel in het Nederlands als Engels. De Engelstalige versie was alleen te downloaden (https://www.bettercarenetwork.nl/content/17382/download/clnt/99727_Children_without_a_home_-_BCNN_2021.pdf), maar is nu ook als gedrukt boekje kosteloos te bestellen voor particuliere initiatieven in Nederland. 

Het boekje geeft antwoord op vragen als: hoe kun je kinderen zonder veilig thuis het beste helpen? Wat moet je weten over weeskinderen in ontwikkelingslanden? Waarom is opvang in gezinnen meestal beter dan opvang in een tehuis? Waar moet je aan denken wanneer je vrijwilligerswerk in een kinderhuis wilt doen?

Deze vragen worden beantwoord in korte hoofdstukken met voorbeelden uit de praktijk. Het uitgangspunt is dat elk kind het recht heeft om op te groeien in een liefdevol gezin. Hulp zou zich in de eerste plaats moeten richten op steun aan gezinnen en pas in de laatste plaats op opvang in tehuizen.

Ook de Engelstalige versie is kosteloos te bestellen door een email (mailto:info@bettercarenetwork.nl) te sturen aan BCNN. 

Afbeelding Children without a 'home' Afbeelding Children without a 'home'