Uitnodiging BCNN netwerkmiddag 2022

vrijdagmiddag 7 oktober 2022

Na twee jaar online bijeenkomsten vanwege Covid-19 staat weer een live evenement gepland op vrijdagmiddag 7 oktober bij Kerk in Actie in Utrecht (13-17.30 u).  Er staat een interessant programma gepland met inspirerende sprekers over ouderschapsondersteuning en familiegericht werken en er is veel ruimte voor uitwisseling. Dagvoorzitter is Pieter Dirk Dekker. Wat kunt u verwachten?

- Liesbeth Speelman, adviseur Child Development and Protection bij Red een Kind, vertelt over de ouderschapstrainingen die zij ontwikkelde en die in veel landen met succes geïmplementeerd worden. In een serie groepsbijeenkomsten gaan ouders/verzorgers met elkaar in gesprek over de ontwikkeling van een kind, kinderbescherming, positief opvoeden, het belang van spel en meer. De materialen zijn door iedereen kosteloos te gebruiken.

- Annette Klijnsma van stichting Tan-Kids komt vertellen hoe de familiecoaches in Tanzania werken met ouders. Zij zal vertellen hoe Tan-Kids met hun lokale partners deze werkwijze heeft ontwikkeld en hoe de families hierdoor versterkt worden.   

- Charlotte Kolff, familietherapeut, Foundation PIP zal op een praktische en creatieve manier uiteenzetten, hoe een hulpverlener te werk kan gaan om met de familie op zoek te gaan naar de hulpbronnen en veerkracht en hoe je deze kan versterken en uitbouwen.

Ook zijn er dialoogtafels rond de volgende thema’s:

- Hoe vind ik financiering voor mijn programma om families te ondersteunen? Wat zijn ingrediënten voor een goede aanvraag? Hoe maak ik de effecten tastbaar? Hoe rapporteer ik erover? Onder begeleiding van Wilde Ganzen.

- Hoe bereik ik ook de gezinnen die niet open lijken te staan voor mijn aanbod? Hoe monitor ik of        het gezin veilig is en blijft voor het kind? Onder begeleiding van Red een Kind en SOS Kinderdorpen.

- Hoe betrek ik de extended family en bredere gemeenschap bij de zorg rond het kind? Onder begeleiding van Zulu Aid en Red een Kind.

- Welke praktische spellen/werkvormen zijn er om kinderen in families te ondersteunen? Zouden ze geschikt zijn voor mijn organisatie? Allerlei materialen zijn aanwezig en je kunt in gesprek met   ontwikkelaars en gebruikers.

We hopen u allemaal te zien. Deelname is kosteloos. U kunt zich opgeven via een email (mailto:info@bettercarenetwork.nl) aan BCNN.

BCNN Netwerkmiddag  BCNN Netwerkmiddag