Nieuwe 'levensreisboeken' verschenen

Gratis download in diverse talen

Levensreisboeken zijn zelfhulpboeken voor gevluchte jongeren, uit Oekraïne en uit andere landen. In dit boek kunnen zij schrijven over hun ervaringen voor, tijdens en na hun reis. 

Bij de lancering van het Mijn Grote Reisboek, het doe-boek voor kinderen uit Oekraïne, gaven verschillende ouders, leerkrachten en organisaties aan dat er ook behoefte was aan een ‘reisboek’ voor jongeren en ouders. 

Peer3 heeft daarom een levensreisboek gemaakt dat verder gaat dan het opschrijven van je eigen reisverhaal. Een levensreisboek waarin jongeren op een positieve manier worden uitgedaagd om aan de slag te gaan met het vormgeven van hun eigen leven. Een levensreisboek dat perspectief biedt op een betere toekomst. De Nederlandse en Engelse versies zijn natuurlijk ook door jongeren uit andere landen te gebruiken.

De boeken kunnen door jongeren zelf ingevuld worden, maar zijn ook heel geschikt om te gebruiken bij groepsbijeenkomsten of in de klas. Er kan dan uitleg gegeven worden over de opdrachten. Belangrijker nog is dat er dan ook gelegenheid is om met elkaar ervaringen en verhalen uit te wisselen.

Alle informatie over deze levensreisboeken en gratis downloadmogelijkheid vindt u hier (https://www.peer3.nl/levenreisboeken-zelfhulpboeken-voor-gevluchte-kinderen-en-jong-volwassenen/).

peer3-2019-hbbm-uitgesneden-thumbnail-NL-300x300 peer3-2019-hbbm-uitgesneden-thumbnail-NL-300x300