Vacature secretaris Better Care Network Nederland (vrijwilliger)

8-10 uur per week

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die Better Care Network Nederland verder willen helpen. Wil je opkomen voor kinderen die te maken hebben met alternatieve zorg in het buitenland? Heb je een hart voor kinderen, gecombineerd met een passie voor ontwikkelingssamenwerking? De drang om van betekenis te zijn en Better Care Network Nederland verder te brengen? Dan is de functie van secretaris bij Better Care Network Nederland misschien iets voor jou.

 

Omschrijving

Better Care Network Nederland (BCNN) is geen stichting, maar een netwerk van organisaties en individuen die actief betrokken zijn bij kinderen zonder ouderlijke zorg in lage- en middeninkomenslanden. Door samenwerking wil BCNN de hulp aan kinderen in het buitenland zonder goede ouderlijke zorg verbeteren. Het netwerk wordt ondersteund door een coördinator. Besluitvorming vindt plaats in de stuurgroep bestaande uit vertegenwoordigers van alle lidorganisaties. De secretaris ondersteunt de coördinator in het zorgdragen voor de organisatie van het netwerk en neemt deel aan vergaderingen van de stuurgroep en werkgroepen.

 

Belangrijkste taken

- Je bent verantwoordelijk voor algemene inkomende post (fysiek en digitaal) via het secretariaat en een correcte afhandeling daarvan.

- Je bent verantwoordelijk voor het beheer van het archief (administratieve taken).

- Je bent verantwoordelijk voor de notulen van vergaderingen van stuurgroep, werkgroepen en bijeenkomsten.

- Je ondersteunt bij het schrijven van jaarverslagen en subsidieaanvragen.

- Je bent medeverantwoordelijk voor het organiseren van de jaarlijkse netwerkmiddag.

- Je bent medeverantwoordelijk voor de website en social media kanalen van BCNN (PR en communicatie)

 

Profiel

- Je hebt goede communicatieve vaardigheden, inclusief goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

- Je kunt goed in een team werken.

- Je houdt van aanpakken.

- Je heb ervaring met het werken met Word, Excel en Teams.

- Je wil je voor minimaal een jaar, maar liefst langer, verbinden aan het netwerk.

Kennis over alternatieve zorg voor kinderen is een pré.

 

Wat wij bieden:

- Een functie die grotendeels vanuit huis en flexibel ingevuld kan worden, gemiddeld 8-10 u per week

- Een interessant en inspirerend netwerk van betrokken organisaties en vrijwilligers

- Reiskostenvergoeding

 

Procedure

Als netwerk zijn wij toegewijd aan het creëren van een team met verschillende perspectieven en verwelkomen we alle vormen van diversiteit. We moedigen daarom een breed scala aan kandidaten actief aan om te solliciteren, waarbij we ervoor zorgen dat ons werk verschillende culturen, benaderingen en denkstijlen weerspiegelt.

 

Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar info@bettercarenetwork.nl (mailto:info@bettercarenetwork.nl) met je motivatie. Ook voor aanvullende vragen over de functie en invulling daarvan kun je mailen. Meer informatie over ons werk vind je op www.bettercarenetwork.nl.

 

 

R R