Terugblik webinar 'The best interests of the Child'

Opname en presentatie

Op vrijdag 12 maart vond het webinar plaats rondom het concept  ’Het belang van het Kind/Best interests of the Child’.  Het lijkt zo’n vanzelfsprekendheid, maar hoe weeg je de verschillende ‘beste interests’ van een kind af?  

Florence Koenderink, oprichter van Family-based Solutions en auteur van diverse boeken over alternatieve zorg aan kwetsbare kinderen in lage- en middeninkomenslanden, gaf een inleiding over de achtergronden van het criterium ‘in het belang van het kind’ binnen de VN Richtlijnen voor Alternatieve Zorg. Ze liet zien hoe dat in de praktijk toegepast kan worden en welke dilemma’s kunnen ontstaan. 

In kleine groepjes gingen de 36 deelnemers uit binnen- en buitenland aan de slag gaan met concrete vraagstukken.

Webinar gemist?

- de presentatie van Florence Koenderink is hier (/content/17382/download/clnt/104609_Understanding_the_Best_Interests_of_the_Child.pdf) te downloaden.

- de publicatie van SOS Children’s Villages is hier (/content/17382/download/clnt/104610_Gatekeeping_user_manual_final_EN.pdf) te vinden. Deze publicatie geeft richtlijnen voor de individuele beoordeling, welke aspecten u in overweging moet nemen en hoe u ze moet wegen, wie u moet inschakelen enz. We delen het met ter inspiratie, niet als een blauwdruk.

- dit is de link (https://www.youtube.com/watch?v=mfpXsCRP3FI&feature=youtu.be) naar de opname. 

 

Header webinar Best interests of the Child Header webinar Best interests of the Child