Familiegerichte zorg voor kinderen met een beperking in het globale zuiden

BCNN overzicht van materialen, handvatten en publicaties

Op verzoek van onze achterban ontwikkelde BCNN een overzicht van materialen, handvatten en publicaties die helpen familiegerichte zorg voor kinderen met een beperking in het globale zuiden goed vorm te geven. In deze publicatie (/content/17382/download/clnt/105058_Familiegerichte_zorg_voor_kinderen_met_een_beperking_-_overzicht_materialen_-_BCNN_juli_2023.pdf) vindt u tal van handboeken, apps, video’s, cursussen, flashcards en meer, per thema gerangschikt: wet- en regelgeving, achtergrondinformatie, preventie/familieversterking, early childhood intervention, pleegzorg, de-institutionalisering en kwaliteitscriteria voor projecten met kinderen met een beperking.  Al deze materialen zijn kosteloos te gebruiken/raadplegen.

Het overzicht is ook vertaald in het Engels en via deze link (/content/17382/download/clnt/105059_Family-based_care_for_children_with_disabilities_-_overview_materials_-_BCNN_July_2023.pdf) te downloaden.

Delen wordt op prijs gesteld!

Op onze speciale themapagina over kinderen met een beperking (https://www.bettercarenetwork.nl/pg-17382-7-138679/pagina/kinderenmeteenbeperking.html) vindt u meer bronnen en materialen.

 

Afbeelding bij overzicht kinderen beperkingen Nls Afbeelding bij overzicht kinderen beperkingen Nls