Resultaten van het investeren in familiezorg in Moldavië

Nieuwe publicaties over de-institutionalisering

In de afgelopen jaren heeft in Moldavië een grote omslag plaatsgevonden in de jeugdzorg van een systeem gebaseerd op residentiële zorg voor kinderen naar familiegerichte zorg. Het aantal kinderen in tehuizen is gedaan van ca. 7.000 vóór het jaar 2000 tot minder dan 700 in 2023. Tegelijkertijd is er vooruitgang geboekt bij het ontwikkelen van nieuwe wetten, beleid en normen om de gezinszorg te bevorderen, inclusief het opzetten van modellen van alternatieve gezinszorg.

Rondom het webinar afgelopen week over de ontwikkelingen in familiegerichte zorg in Moldavië zijn publicaties verschenen over deze ontwikkelingen. U vindt deze publicaties via deze link (https://bettercarenetwork.org/making-an-investment-case-for-family-care). Binnenkort zal hier (https://www.transformcare4children.org/webinar-series) ook het webinar terug te zien zijn. 

(English) Making an Investment Case for Family Care -    Recent Experience from Moldova-  Webinar 16_0 (English) Making an Investment Case for Family Care - Recent Experience from Moldova- Webinar 16_0