Start nieuw coachingstraject 'Familiegerichte zorg' voor particuliere initiatieven

Inschrijving gestart

Voor stichtingen die een kindertehuis in een laag- en middeninkomensland ondersteunen en die willen onderzoeken welke andere vormen van zorg voor kinderen mogelijk zouden zijn, start BCNN in 2024 opnieuw een coachingstraject.

Tijdens dit traject gaan de deelnemers met experts en met collega-organisaties in gesprek en doen zij kennis en inzicht op over onder andere:

- de verschillende vormen van alternatieve zorg voor kinderen (informele opvang, netwerkpleegzorg, formele pleegzorg, gezinshuizen, residentiële zorg).

- preventie en familieversterking (o.a. ouderschapsondersteuning, gatekeeping en household economic strengthening, empowerment van kinderen).

- re-integratie van kinderen en hereniging van kinderen met hun familie.

- mogelijkheden om fondsen te werven om een transitie en/of nieuwe vormen van zorg te bekostigen.

Het eindresultaat is dat iedere organisatie in samenwerking met haar lokale partnerorganisatie een projectplan ontwikkeld heeft dat ingediend kan worden bij fondsen én in kaart heeft gebracht welke fondsen dit plan zouden kunnen financieren.

Meer informatie over het traject vindt u in deze informatiefolder (https://www.bettercarenetwork.nl/content/17382/download/clnt/106365_Folder_BCNN_coachingstraject_particuliere_iniatieven_in_2024.pdf). 

Ook vertellen oud-deelnemers in deze video (https://www.youtube.com/watch?v=l9XJpcCMC8Y&t=2s) wat de meerwaarde van dit traject voor hen was. 

Mail coördinator Patricia Nieuwenhuizen voor een (online) kennismaking om te kijken of dit traject iets voor uw organisatie is: info@bettercarenetwork.nl.

afbeelding afbeelding