Early Childhood Matters 2023 - Wat betekent welzijn voor ouders en verzorgers?

Publicatie Bernard van Leer Foundation

‘Wat als we het erover eens zijn, dat wanneer een kind geboren wordt er ook een ouder geboren wordt? Hoe helpt dit ons om te bedenken wat ouders nodig hebben? En hoe verandert dit de manier waarop we voor hen zorgen?’

Het opvoeden van een kind houdt tegenwoordig vaak in dat men moet omgaan met de druk om een perfecte ouder te zijn, zonder externe hulp. Deze strijd is nog uitdagender wanneer ouders in steden, conflictgebieden of gemeenschappen met lage inkomens wonen. Het is hierdoor noodzakelijk de ondersteuning voor ouders en/of verzorgers te herdefiniëren.

In de nieuwe publicatie van Early Childhood Matters, gepubliceerd door de Bernard van Leer foundation, wordt ingegaan op ondersteuning die ouders nodig hebben om de eerste levensjaren van hun kind goed door te komen. De 24 artikelen in de nieuwe publicatie bieden inzicht vanuit verschillende tradities, beleid, programma’s en mensen. Het wordt duidelijk waarom een persoonsgerichte benadering in de zorg centraal moet staan en hoe we deze benadering kunnen bereiken om ouders weer in hun kracht te zetten.  

De publicatie is hier (https://earlychildhoodmatters.online/issues/early-childhood-matters-2023/) te downloaden. 

De Bernard van Leer stichting richt zich op het ontwikkelen en delen van kennis over de ontwikkeling van jonge kinderen. Ze bieden al jarenlang steun en expertise aan partners bij de overheid, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.

fullsizeoutput_964 fullsizeoutput_964