Netwerk versterking van zorgverlaters

Onderzoek van Changing The Way We Care (CTWWC)

Changing The Way We Care (CTWWC) stelt dat de ervaring, expertise en inzichten van zorgverlaters betrokken moeten worden bij zorghervormingsprocessen. Mede hierdoor heeft dit initiatief onderzoek laten uitvoeren door zorgverlaters. Hierin werd onderzocht hoe de netwerken van zorgverlaters versterkt kunnen worden.

Verschillende onderwerpen zijn behandeld waaronder de ondersteunende factoren en uitdagingen die bij netwerkvorming (en het behoud ervan) komen kijken. Ook is onderzocht hoe organisaties kunnen helpen bij het vormen en versterken van het netwerk.

Meerdere inzichten worden beschreven, zoals dat het belangrijk is dat netwerken tijd moeten investeren in team-building en andere activiteiten om vertrouwen van zorgverlaters op te bouwen. NGO’s moeten dit soort versterkende activiteiten goed gaan ondersteunen.

Alle bevindingen worden besproken in het artikel dat te lezen is via deze link (https://bettercarenetwork.org/library/principles-of-good-care-practices/transitioning-from-care/insight-strengthening-networks-of-people-with-lived-experience-of-care).  

Changing the Way We Care (CTWWC) is een initiatief om familiezorg te verbeteren voor kinderen in tehuizen of kinderen die het risico lopen op een scheiding tussen kind en gezin

fullsizeoutput_99e fullsizeoutput_99e